roadbookroad-1agreement billopen-book-top-viewinfinityinfinity-1infinity-2boombomb helptechnical-supportcharityhelp-1 technical-support-1cruise canoedistanceroad-2transportationroad-3splitroutetrophymedal trophy-1 trophy-2 win partners-claping-handscommunitydevelop partnerpartnerslightbulb businessinspirationbusiness-1earlistener salesbusiness-statistics-sketchconstruction quotefightfight-1 boxerboxer-1 fight-2 fight-3boxer-2boxing-glovefight-4fight-5 fight-6boxing-glove-1

Digitaal empowerment bij Opnieuw & Co

  • Home
  • blog
  • Digitaal empowerment bij Opnieuw & Co
blog image

Wie is Opnieuw & Co

Het verminderen van de afvalberg, stimuleren van producthergebruik en het creëren van kansen voor tewerkstelling. Daar draait het om bij Opnieuw & Co.

Opnieuw & Co is een kringloopcentrum in de provincie Antwerpen waar je in 6 kringwinkels een ruim aanbod aan kwaliteitsvolle herbruikbare goederen vindt. “Als maatwerkbedrijf zorgen we ook voor werkgelegenheid op maat voor mensen die minder kansen krijgen op de arbeidsmarkt.”

Groei en technologie gaan hand in hand

Binnen onze organisatie is technologie decennia onbemind en ongebruikt gebleven, maar de laatste jaren komt daar verandering in. Zonder digitalisering is het onmogelijk om te blijven groeien én een duidelijk overzicht te houden.

Daarom was het broodnodig om die digitalisering toe te laten binnen het bedrijf en om gestroomlijnde digitale procedures in werking te zetten.

Processen worden gedigitaliseerd en technische workflows worden op punt gezet.

Kassa’s worden uitgerust met barcodescanners en de iconische gele post-its verdwijnen stilaan uit de picture in de kringloopwinkels van Opnieuw & Co.

Digitaal empowerment in de kringloopwinkel

Waar Opnieuw & Co jaren geleden startte met een ambachtelijke aanpak waar alle procedures manueel werden afgehandeld, streven ze steeds meer naar een werkwijze waar processen automatisch verlopen.

Digitalisering en automatisering zorgen voor een efficiëntere werkwijze op ieder niveau, van boekhouding tot interne samenwerking, communicatie en werking in onze kringloopwinkels.

ICT oplossingen in functie van groei

Opnieuw & Co integreert momenteel ICT in alle aspecten van de onderneming. Waar een vorige ICT- partner te weinig ondersteuning kon bieden aan een concept in volle groei, zorgt networx voor een all-in-one oplossing en dit op een begrijpbare en menselijke manier met steeds de algemene bedrijfsdoelstellingen voorop.

De proactieve werkwijze van networx

Als ondernemer is het een goede manier van werken om jouw plannen en dromen kenbaar te maken. Het is dan ook normaal dat je zelf niet helemaal thuis bent in de ICT-wereld en dat je niet op de hoogte bent van alle technologische mogelijkheden.

“networx denkt en werkt proactief. Dat zorgt ervoor dat we betere beslissingen nemen op gebied van technologie en digitalisering. networx gaat altijd proactief op zoek naar passende oplossingen of opportuniteiten die ons helpen onze dromen zo goed en snel mogelijk te realiseren. Ook het opmaken van een strategisch budgetplan hoort tot deze proactieve aanpak.”

Nancy bij Opnieuw&Co
Nancy bij Opnieuw&Co

Duidelijke communicatie van bij de start

“We zijn erg tevreden over de klantgerichte aanpak en duidelijke communicatie bij networx. Als ik naar jullie helpdesk bel en mijn naam zeg, dan weten jullie wie ik ben! Dat is zeker een grote troef ten opzichte van andere ICT bedrijven.”

Ellen bij Opnieuw&Co
Ellen bij Opnieuw&Co

Opnieuw & Co en networx hebben intussen al een partnership sinds 2016 en samen kijken we uit naar de verdere digitale ontplooiing en modernisering van Opnieuw & Co die de groei verder kan versnellen.

Dank aan Nancy Busschodts en Ellen Faes van Opnieuw & Co voor de getuigenissen en het boeiende gesprek!