roadbookroad-1agreement billopen-book-top-viewinfinityinfinity-1infinity-2boombomb helptechnical-supportcharityhelp-1 technical-support-1cruise canoedistanceroad-2transportationroad-3splitroutetrophymedal trophy-1 trophy-2 win partners-claping-handscommunitydevelop partnerpartnerslightbulb businessinspirationbusiness-1earlistener salesbusiness-statistics-sketchconstruction quotefightfight-1 boxerboxer-1 fight-2 fight-3boxer-2boxing-glovefight-4fight-5 fight-6boxing-glove-1

Microsoft Teams – 5 quick wins & tips

  • Home
  • blog
  • Microsoft Teams – 5 quick wins & tips
blog image

TIP 1 Hoe houd je je focus?

Met de functie ‘Schakel de Windows concentratiehulp aan of uit’ bepaal je zelf wat je uit je focus kan of mag halen. Niets storender dan voortdurende berichten, notificaties of pop-ups wanneer je een online meeting hebt, een presentatie aan het geven bent of gewoon even niet afgeleid wil worden.

Hoe:

Gebruik je concentratiehulp icoon rechts onderaan en bepaal zelf wat prioritair is en wat niet.

 

TIP 2 Blurren of personaliseren?

Last van spelende kinderen terwijl je aan het werk bent? Of even geen tijd gehad om die spullen op de achtergrond op te ruimen?
Schakel de blurfunctie in tijdens een videomeeting en je waant je in een andere omgeving.

Hoe:

Tijdens het videogesprek druk je op de 3 bolletjes onderin je scherm. Kies nu voor ‘Achtergrond vervangen’.

 

TIP 3 Sharing is caring?

Je scherm delen, documenten delen of presentaties geven. Deel live de content die je aan het
bespreken bent. Het resultaat? Duidelijke communicatie en geen gedoe meer met e-mails en andere kanalen.

Hoe:

Ga tijdens een chat of videogesprek naar rechtsbovenaan waar je de besturingselementen voor de chat vindt en selecteer delen. Kies een venster om dat specifieke programma en de inhoud ervan te delen, of selecteer Screen 1 of 2 om alles op uw scherm te delen.

 

TIP 4 Samenwerken en snelheid nemen?

Heb je ooit al eens met een aantal personen gewerkt aan één en hetzelfde document? Een document dat talloze keren per email werd gedeeld.

Hoe:

Deel nu je documenten via teams en werk er tegelijkertijd aan. Geen vergissingen meer en duidelijke afspraken.

Tip 5 Weg met omgevingslawaai?

Is de buurman het gras aan het maaien of heb je luidruchtige huisdieren? Het is zeer vervelend als je een gesprek hebt en de andere partij begrijpt je niet meer o.w.v. het omgevingslawaai.

Hoe:

Wacht niet langer en gebruik een headset met noise cancelling micro’s. Heldere gesprekken en geen frustraties meer. Veel aangenamer, toch?